Мінохорони здоров'я розробило Національну стратегію контролю онкозахворювань

21 Січня 2021, 13:48
648

Міністерство охорони здоров'я за експертної підтримки спеціалістів галузі, ВООЗ, МАГАТЕ та пацієнтських організацій розробило проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 21 січня.

Завдяки системному підходу МОЗ розраховує на суттєве зменшення смертності, спричиненої онкологічними захворюваннями.

Серед цілей Національної стратегії є первинна профілактика онкологічних захворювань, зокрема імунізація населення від канцерогенних вірусів та популяризація здорового способу життя; раннє виявлення онкологічних захворювань; сталий та рівноправний доступ до якісних послуг із діагностики та лікування онкозахворювань; психологічна підтримка та соціальна реабілітація пацієнтів онкологічного профілю; удосконалення системи реєстрації раку, лікувальних заходів та результатів спостереження за такими пацієнтами; підвищення рівня професійної освіти лікарів та інших медпрацівників; проведення наукових досліджень; паліативна допомога онкохворим пацієнтам та підтримка їхніх доглядальників.

Найближчим часом проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року буде винесений на громадське обговорення.

Читайте також: В Україні оновили стандарти лікування гепатитів В та С

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024