Як провести відпустку та не нашкодити власному здоров'ю

09 Січня 2021, 13:36
946

Для багатьох новорічні свята – це можливість здійснити довгоочікувану мандрівку, поїхати у відпустку чи відвідати батьків, але сьогодні будь-яка подорож збільшує шанс отримати та поширити вірус.

Як провести відпустку безпечно для здоров'я розповіли на сторінці НСЗУ в мережі.

Відкласти поїздку та залишитися вдома – найкращий спосіб захистити себе та інших від COVID-19. Якщо ви все-таки плануєте відпустку, пропонуємо кілька порад.

Безпечніше за все подорожувати власною автівкою. А краща компанія – це родина або ті, з ким мешкаєте разом.

У разі відсутності машини, обирайте місце для відпочинку, куди легко дістатись одним видом транспорту – без пересадок та очікувань на вокзалі.

Потрібно максимально обмежувати перебування у місцях скупчення людей. Тож купуйте усі квитки онлайн, а їжу та напої для подорожі краще взяти з собою у ланчбоксах та термосі.

З’ясуйте заздалегідь, який рівень захворюваності у регіоні, де плануєте відпочинок.

Згадайте, чи уклали ви декларацію з лікарем первинки й чи маєте його контакт на випадок підозри на COVID-19 під час відпустки.

Візьміть у дорогу запас масок та дезінфікуючого засобу для рук. Обов’язково одягайте правильно маску, перебуваючи в громадських місцях, у тому числі в автобусі, поїзді, літаку, таксі.

Не варто вирушати у подорож, якщо маєте підозру або підтверджений COVID-19.

Під час відпустки надавайте перевагу дозвіллю на відкритому повітрі замість закритих, погано провітрювання приміщень. Уникайте місця скупчення людей.

Читайте також: В Україні виявили 4 846 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024