На Рівненщині щодня роблять більше 1200 тестів на коронавірус

22 Жовтня 2020, 15:29
1212

Лабораторні центри Рівненщини нарощують потужності.

Про ситуацію із тестуванням на COVID–19 розповіли під час онлайн брифінгу в Рівненській ОДА.

За словами головного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова, попит на тестування щодня збільшується, адже настав період активної захворюваності на усі гострі респіраторні інфекції.

«Останні дні вже маємо до 2 тисяч звернень у лабораторії області. І, на жаль, тенденція покращуватись не буде. Тому, щоб уникнути черг, потрібно дотримуватись дистанції, носити маски та періодично дезінфікувати руки. Якщо ми говоримо про рівень тестування на Рівненщині, то весь період пандемії наша область входить в ТОП-п’ятірку областей, які забезпечують населення тестуванням на належному рівні. Зараз ми віддаємо результати на другий чи на третій день», – зазначив Роман Сафонов.

Лабораторний центр постійно вдосконалює операційні процедури та збільшує потужності.

«Ми вже робимо 1200-1300 тестів в день. Наша мета - збільшити до 2 тисяч досліджень на добу», – зазначає головний санітарний лікар.

Пришвидшити роботу лабораторій допомогло підсилення їх матеріально-технічної бази. Так, за кошти держбюджету обласному лабораторному центру докупили два ампліфікатори та автоматичну станцію проби підготовки.

Модернізують також Центр громадського здоров’я, зокрема, за обласні кошти придбали ампліфікатор для досліджень.

Виконувач обов'язків голови ОДА Сергій Подолін розповів що, наразі дві лабораторії в області працюють на повну потужність, але мають можливість збільшити свою продуктивність. Тому Рівненська ОДА подала заявку до Кабміну на отримання додаткового обладнання для лабораторій, що здійснюють тестування на COVID-19.

Читайте також: На Рівненщині виборчі дільниці забезпечили засобами індивідуального захисту

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром