Як лікувати затинання у дітей

20 Жовтня 2020, 15:15
1420

 Затинання – нейрогенне захворювання, психосоматичне, що виникає з подачі нервової системи, а психосоматичне – це те, що виникає, тоді, як ми бачимо, що щось не так із мовним апаратом, але при цьому мовний апарат сам по собі не страждає.

Про це в ефірі програми «Район здорової людини» розповіла Оксаною Валеріївною Кужель, лікарка-неврологиня дитяча, завідувачка денного стаціонару комунального підприємства «Луцька міська дитяча лікарня».

Якщо батьки бачать, що дитина почала затинатися, то насамперед потрібно всією родиною подумати про те, що сталося, адже воно виникло або в разі якоїсь гострої психологічної травми, або в наслідок тривалого і хронічного стресу, каже лікарка. У кожного свій поріг болю та емоційності. Наприклад, флегматична, спокійна дитина дуже тяжко переживе підвищення голосу, а активна, яка сама шумить – легше.

«Якщо ми не змінимо щось в житті дитини, то лікування не допоможе. Перш за все, забираємо причину, а тоді додаємо медикаментозне лікування. Виписують легкі седативні препарати на основі трав, на основі магнію чи препарати для урівноваження імпульсу, що поступає від головного мозку до мовного апарату. До речі, проблеми можуть бути не тільки в сім’ї, а й при входженні дитини в соціум, якщо вона важко переносить адаптацію», – зауважує Оксана Кужель.

Читайте також: Коли дитину слід показувати неврологу. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром