13-річна дівчинка померла через примусове носіння маски – ФЕЙК

29 Вересня 2020, 15:15
1113

У мережі поширюється інформація, що нібито 13–річна дівчинка померла через те, що її змусили носити маску, незважаючи на «довідку про шкоду маски для її здоров’я».

Цю інформацію спростували на сайті VoxUkraine.

Автори дописів також вказували, що у школярки нібито була хвороба, яка могла спричинити втрату свідомості через носіння маски. Проте, це не так.

7 вересня у газеті Die Rheinpfalz опублікували новину про те, що 13-річна школярка знепритомніла у понеділок вдень у шкільному автобусі і незабаром померла в лікарні. Однак, у матеріалі не йшлося про конкретні причини смерті. Так само не згадувалось і про «довідку про шкоду маски». 

Неправдиві повідомлення про смерть від маски настільки швидко поширювалися, що газета Die Rheinpfalz наступного дня опублікувала ще одну статтю. Автори обурені використанням цього інциденту фейкоробами та прихильниками теорій змов. 11 вересня місцевий прокурор заявив, що розтин померлої дівчини не дав чіткого результату щодо причини смерті. 

Пам'ятайте, що маски не шкодять, а захищають вас від вірусів.

Читайте також: ФЕЙК: покупець в магазині може перебувати без маски

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024