Харчування: що їсти, щоб не переживати за своє здоров'я

27 Вересня 2020, 12:15
1310

Прості речі рятують життя, це стосується не лише протидії коронавірусу, а й корисних навичок безпечного харчування.

Про основні правила безпечного харчування розповіли на сторінці НСЗУ в мережі.

Використовуйте тільки свіжі продукти та безпечну воду. Не варто вживати продукти, термін придатності яких вже вийшов, а також їжу, в якості приготування якої ви не впевнені.

Зберігайте їжу при безпечній температурі. Наприклад, якщо готуєте обід на роботу звечора, не залишайте його на столі - покладіть до холодильника.

Під час зберігання та приготування їжі виокремлюйте сиру від готової. Облаштуйте кухню достатньою кількістю дошок для нарізання, ножів, контейнерів для зберігання. Та застосовуйте одні "кухонні девайси" виключно для сирих продуктів, інші - виключно для готових.

Ретельно готуйте їжу. Радимо не вживати сирого м’яса, риби, яєць, щоб уникнути потрапляння шкідливих бактерій до організму.

Усі фрукти та овочі необхідно мити перед приготуванням або зберіганням у холодильнику. Особливо це стосується апетитних фруктів, куплених на ринку або в супермаркеті.

Дотримуйтесь культури здорового харчування. Не їжте, якщо не відчуваєте голоду, будьте помірними в їжі. Дбайте про споживання достатньої кількості води.

Підтримуйте чистоту на кухні та в холодильнику. Варто привчити до цього і найменших предстаників родини.

Якщо відчуваєте симптоми харчового отруєння, зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем. У вихідні дні - завітайте до чергового лікаря в тому центрі ПМД, в якому уклали декларацію.

Читайте також: В Україні виявили 3 130 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024