На Рівненщині 90% ШВЛ-апаратів – високого класу

27 Вересня 2020, 09:10
919

На Рівненщині більша частина апаратів ШВЛ – апарати високого класу.

Про це під час онлайн брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«Наші заклади охорони здоров’я  готові  до  надання медичної допомоги, але ресурс лікарень не безмежний. Тому все залежить від кожного з нас – наскільки ми дотримуємося карантинних обмежень. На сьогодні в Рівненській області для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 955 ліжок у 8 лікувально-профілактичних закладах», - зазначив Олег Вівсянник.

Наразі ці лікарні завантажені на 53 відсотки, отже є запас потужності. Крім того, Рівненська ОДА ініціює перед МОЗ включення додаткової – дев’ятої лікарні до мережі першої хвилі.

«В області є 126 апаратів ШВЛ, з них 90 відсотків  - це апарати високого класу, які мають усі необхідні функції для надання медичної допомоги пацієнтам, які потребують штучної вентиляції легенів. Ми постійно контролюємо ситуацію, щоранку проводимо засідання робочої групи,  наради з керівниками усіх лікувально-профілактичних закладів для того, щоб якісно та вчасно надати  медичну допомогу усім, хто цього потребує», - розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА.

Від додав, що питання готовності закладів охорони здоров’я  до боротьби з COVID-19 постійно контролюється в області, а також на рівні держави. Ми постійно комунікуємо з центральними органами влади, Офісом Президента та МОЗ. Зокрема, щодо зміни маршрутів та протоколів надання медичної  допомоги.

Читайте також: У Рівненському обласному шкірвендиспансері створять палату інтенсивної терапії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром