Епідемії у світі виникають через масову вакцинацію – ФЕЙК

26 Вересня 2020, 17:23
786

Рівно 40 років тому ВООЗ оголосила про ліквідацію натуральної віспи.

Про фейки навколо цієї теми розповіли на сторінці По той бік новин у мережі.

Ця хвороба більше не виникає природним шляхом, навіть щеплення не треба робити. Ба більше — віспа стала першим і єдиним захворюванням, яке вдалося повністю викорінити саме завдяки вакцинації.

Здавалося б — лишається тільки радіти, але ж ні — фейки вигадують на рівному місці. При чому в Україну вони потрапляють традиційно з країни–агресора.

Розповідають про те, що епідемії виникають через масову вакцинацію. Мовляв, без цього віспа зникла б у світі щонайменше на 100 років раніше. Цей фейк уподобали й поширили тисячі людей. Значна частина з них — українці.

Це не так, в цьому можна переконатися, якщо просто проаналізувати статистику.

Спростування

До початку XIX століття в Швеції були найвищі показники захворюваності на віспу. В 1801 році в країні почали щеплювати людей проти цієї недуги. З 1816 року це стало обов’язковим. Як наслідок — різкий спад смертності від віспи.

У Бельгії та Австрії вакцинація проти віспи ніколи не була обов’язковою. Тому у другій половині 19 століття смертність там була в рази, а в деякі роки й у десятки разів вищою.

У Великобританії закон про обов’язкову вакцинацію було ухвалено 1840 року. Всіх дітей, народженених після першого серпня 1853 року, потрібно бути вакцинувати протягом перших трьох місяців від народження. Батьків, які цього не робили — штрафували або навіть позбавляли волі.

Менше ніж за десять років дві третини немовлят були щеплені. Завдяки цим жорстким заходам смертність від віспи знизилася.

Закон про обов’язкову вакцинацію став першим втручання держави в традиційні громадянські свободи. Щойно його було ухвалено, одразу виникли противники цього. Вони влаштовували мітинги та заворушення. Зрештою під їхнім тиском вже у 1898 році в Англії ввели новий закон, за яким батьки самостійно вирішували — щеплювати своїх дітей, чи ні. Це право залишається за ними й донині.

Читайте також: Жінки повинні припинити грудне вигодовування, аби вакцинація була ефективнішою – ФЕЙК

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром