Майже 16 тисяч немовлят отримали безкоштовну медичну допомогу у квітні-серпні

24 Вересня 2020, 13:52
542

Майже 16 000 немовлят отримали неонатальну допомогу за Програмою медичних гарантій у квітні-серпні.

Про це йдеться на сторінці НСЗУ в мережі.

За надання допомоги новонародженим НСЗУ заплатила медзакладам на сьогодні понад 605 мільйонів гривень. НСЗУ законтрактувала 122 медзаклади на надання неонатальної допомоги новонародженим. Серед них 21 перинатальний центр, 3 - центри матері та дитини, 24 пологові будинки, 23 обласні дитячі лікарні.

Медичний заклад, законтрактований на надання такої допомоги, отримує від НСЗУ кошти за підвищеним тарифом - від 29,6 тисячі гривень до 98,5 тисяч гривень. І до цих закладів ми висували підвищені вимоги, щоб гарантувати: тут маленькі пацієнти отримають весь обсяг потрібної їм допомоги. Зокрема, в такому закладі обов’язково має бути апарат ШВЛ, щонайменше по 3 закритих і відкритих інкубатори. Також тариф покриває послугу з перевезення маленького пацієнта виїзною неонаталогічною бригадою.

До безоплатного пакету допомоги в складних неонатальних випадках включено:

  • інтенсивна терапія новонароджених та подальше їх виходжування;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • респіраторна підтримка;
  • парентеральне харчування;
  • лабораторні та інструментальні дослідження;
  • офтальмологічний та аудіологічний скринінг для вкрай недоношених немовлят;
  • вакцинація згідно з Календарем профілактичних щеплень.

При цьому, дороговартісні препарати для передчасно народжених дітей медзаклади отримують додатково централізовано за державними закупівлями. В тариф включено тільки ліки поза централізованими закупівлями, які входять у Національний перелік лікарських засобів. Також в тариф включено вартість витратних матеріалів.

Наголошуємо, допомога немовлятам у складних неонатальних випадках є безоплатною для родин, у яких народились такі дітки.

Окрім того, за потреби, такі немовлята отримують і медичну реабілітацію, яку Національна служба здоров’я оплачує за окремим пакетом.

Читайте також: Майже 400 медзакладів в Україні надають безкоштовну допомогу при пологах

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024