Втрата ваги та нічне потіння можуть свідчити про туберкульоз

25 Серпня 2020, 11:05
875

Які основні ознаки туберкульозу, як його уникнути та чи допомагає у цьому вакцинація?

На це запитання відповідає Юлія Олегівна Летц, дитячий фтизіатр та дитячий пульмонолог, головна спеціалістка-експертка з дитячої фтизіатрії ДОЗ ЛОДА, кандидат медичних наук.

«Основними ознаками туберкульозу є кашель або покашлювання понад два тижні, погане самопочуття, слабкість, утрата ваги, нічне потіння, тривалий субфібрилітет. Треба зауважити, що такий стан може тривати досить довго.  Щоб уникнути туберкульозу, треба передусім дбати про себе, про свій імунітет, старатися вести здоровий спосіб життя і при появі згаданих вище симптомів не зволікати з візитом до лікаря. Вакцина  від туберкульозу існує. Вакцинацію проводять вакциною БЦЖ на 3-5 добу після народження дитини, вона запобігає важким і генералізованим формам туберкульозу у дітей, через які  вони можуть померти або залишитись інвалідами. На жаль, у майбутньому ні від інфікування, ні від захворювання ця  вакцина не рятує», – зазначила лікарка.

За її словами, в зоні ризику – діти і підлітки, які перебувають у безпосередньому контакті з хворими на відкриту форму туберкульозу; діти, що не були щеплені при народженні вакциною БЦЖ; а також люди  всіх вікових категорій із хронічними захворюваннями органів дихання, цукровим діабетом, системними захворюваннями  і всіма станами, які характеризуються суттєвим зниженням імунітету пацієнта.

Читайте також: Вакцина від коронавірусу буде не ефективна, через велику кількість його мутацій – ФЕЙК

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024