Вакцина від коронавірусу буде не ефективна, через велику кількість його мутацій – ФЕЙК

24 Серпня 2020, 17:46
830

У мережі поширюється інформація про те, що через велику кількість штамів і мутацій нового коронавірусу, вакцина проти нього буде неефективною, і щеплення зможе захистити лише від одного різновиду вірусу.  

SARS-Cov-2, як і інші віруси, має здатність до мутації. Однак це не є свідченням того, що вакцина буде неефективною. Про це пише VOXCHECK.

Внаслідок еволюції вірус може отримати стійкість до вакцини, але цей процес часто потребує багато років. Багато вакцини проти вірусів РНК (яким є і SARS-CoV-2), а саме жовтої лихоманки, кору та свинки, були розроблені протягом 30-х — 70-х років минулого століття і все ще мають високу ефективність. Ці віруси мутують так само швидко чи навіть швидше, ніж коронавіруси. Так, наприклад, існують свідчення того, що коронавіруси мутують повільніше, ніж інші віруси, наприклад, такі як сезонний грип.

Марк Шлейс з Університету Мінесоти порівнює зокрема COVID-19 зі свинкою і наголошує, що та ж сама вакцина проти кору, свинки та краснухи, які, як і коронавірус, є РНК-вірусами, використовується уже 45 років.

Попри мутації, вірус показує невелику швидкість мутацій. Дослідники мутацій нового коронавірусу вважають це позитивною новиною для розробки вакцини від SARS-CoV-2.

Дослідники поширеної у Європі мутації коронавірусу D614G коментують, що саме ця мутація не вплине на дієвість вакцини, яка наразі знаходиться в процесі розробки. Такі ж висновки роблять і в іншому дослідженні

Вакцина від нового коронавірусу повинна бути ефективною, інакше вона просто не потрапить у виробництво. Вона повинна забезпечити стійкий імунітет від нового коронавірусу і стримати його поширення. Крім цього вакцинація допоможе уникнути багатьох смертей та ускладнень під час хвороб.

Читайте також:

Україна закупить російську вакцину від коронавірусу через Ізраїль – ФЕЙК

У ВООЗ закликали уряди країн більше не вводити карантин – ФЕЙК

Фейк: індійська вакцина від поліомієліту паралізує дітей

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024