Над виготовленням вакцини від коронавірусу працюють 25 компаній

12 Серпня 2020, 11:00
516

Наразі у світі виробленням вакцини від COVID-19 займаються понад 25 світових компаній.

Шість з них уже на завершальній стадії, випробувальні роботи триватимуть до кінця 2020 року, про це йшлося під час брифінгу у Рівненській ОДА 11 серпня.

Тому, найімовірніше, Україна отримає вакцини на початку 2021 року. За даними МОЗ, Уряд подав заявку для отримання вакцини за механізмом COVAX.

Кожна країна, якій надали право звернутися по вакцину, отримує її в обсязі, який дозволить провести щеплення близько 20% населення, – для України це близько восьми мільйонів доз.

Для населення вакцина буде безкоштовною або за спеціальною пільговою ціною.

Уряд України також проводить переговори з виробниками вакцини та урядами інших країн, щоб додатково закупити вакцину за бюджетні кошти і провести щеплення всіх груп ризику. МОЗ закликає громадян проводити планові щеплення від інших небезпечних інфекцій та рекомендує перед початком навчального року провести всі необхідні щеплення дітей, оскільки щеплення є найдієвішим засобом профілактики.

Читайте також: На Рівненщині зафіксували 48 нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром