«Динаміка захворюваності на Волині потребує підвищеної уваги», – Міністр розвитку громад та територій України

03 Липня 2020, 18:01
808

Перебуваючи з робочим візитом на Волині, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду та перевірив стан виконання завдань Уряду, в тому числі заходів з протидії поширенню COVID-19 в області.

За словами Міністра розвитку громад та територій, Волинь останнім часом входить в п’ятірку умовних лідерів антирекорду поширення COVID-19. Відтак, Олексій Чернишов поцікавився у керівництва області, яка ситуація з ліжкомісцями та щоденними тестами на виявлення коронавірусної інфекції. Про це інформують у Волинській ОДА.

Про стан справ в області розповіла заступниця голови ОДА, керівник штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації Тетяна Щербак. За її словами, складна ситуація з COVID-19 не має статусу загальнообласної, а має чіткі місця спалахів у декількох районах. Частина таких спалахів уже локалізована.

«В області відсутні черги з тестуванням. Робимо їх набагато більше, ніж раніше. Волинь входить у трійку лідерів по Україні за кількістю проведених тестувань. Методом ІФА тестування проводяться у 90 відсотків медичних закладів області. Загалом понад 400 тестів на добу. Метод ПЛР-тестування відпрацьовується в обласній лабораторії, де збільшилися потужності, облаштоване ще одне робоче місце. У всіх районах, де є спалахи, введені додаткові обмеження та діють посиленні карантинні заходи: обмежена робота закладів, зупинене міжобласне траспортне сполучення, встановлені карантинні пости та не курсує громадський транспорт у районах з підвищеною епідеміологічною ситуацією», – розповіла Тетяна Василівна. 


 

Щодо ситуації з навантаженням на ліжкомісця, то Тетяна Щербак повідомила: наразі в області зайнято 36,7 відсотка від їх загальної кількості, було 41,3 відсотка. Люди одужують.

Урядовець також звернув увагу волинських посадовців на стан виплат 300% надбавок медикам, які працюють з COVID-19 в області.

«На сьогодні в області усі виплати медикам проведенні стовідсотково. Затримок немає», – зазначила Тетяна Василівна.

Проаналізувавши ситуацію на Волині з протидією коронавірусу, Міністр позитивно відмітив динаміку рівня тестувань, проведених на території області, та зменшення кількості зайнятих лікарняних ліжок.

«Епідемія ще триває. Введення адаптивного карантину – це порядок збалансування повноважень між місцевою та державною владою. Динаміка захворюваності саме на Волині потребує підвищеної уваги та скоординованих дій місцевої влади всіх рівнів», – на завершення зазначив Олексій Чернишов.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024