Нацслужба здоров'я відмовляється контрактувати Демидівську лікарню на пакет хірургічних послуг

26 Травня 2020, 18:53
Демидівська ЦРЛ 1316
Демидівська ЦРЛ

Жителі Демидівщини побоюються, що їм доведеться сплачувати за перебування в лікарні та купувати ліки власним коштом, оскільки місцева районна лікарня не уклала договір з Національною службою здоров'я України. 

Ситуацію, що склалася, під час брифінгу 26 травня прокоментував начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

«Наголошую, що Демидівська ЦРЛ уклала угоду з НСЗУ, але за пакетом надання терапевтичної допомоги без хірургічних втручань. Тобто, незаключений пакет лише на надання хірургічної допомоги. Нацслужба здоров'я обумовлює це тим, що у медзакладі відсутня укомплектованість штатних одиниць лікарів-анестезіологів, і тому вони відмовляють в укладанні угоди на такий пакет послуг. Тому звертаю увагу органів місцевої влади, аби вирішили питання нестачі кадрів. Процес контрактування продовжать, відповідно можна буде укласти угоду за хірургічним пакетом», – сказав Вівсянник.

Посадовець додав, що управління охорони здоров'я надаватиме всю необхідну методичну допомогу, а також у забезпеченні обладнанням, аби можна було організувати доступну медичну допомогу мешканцям Демидівського району. 

Читайте також: У квітні демидівська «первинка» отримала понад 450 тисяч гривень виплат за договорами

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024