Львівські медики врятували 10-місячне немовля з опіками грудної клітки та рук

28 Березня 2024, 13:49
Львівські медики врятували 10-місячне немовля з опіками грудної клітки та рук 363
Львівські медики врятували 10-місячне немовля з опіками грудної клітки та рук

Маленький Ігорчик із міста Бібрка, що на Львівщині. Термічну травму він отримав вдома з місяць тому. 

Ситуація доволі типова: малюк схопив чашку зі щойно завареним чаєм та перекинув її на себе. Кип’яток уразив верхню частину тіла немовляти: обпік ручки та грудну клітину. Батьки промили уражену ділянку прохолодною водою, що допомогло уникнути поглиблення опіку. Потім повезли синочка до місцевої лікарні, де дитині знеболили рану. А вже потому вирушили до Дитячої Лікарні Святого Миколая, бо саме тут знаходиться найбільше в західних областях України опікове відділення, йдеться на фейсбук-сторінці Першого медичного об'єднання Львова. 

 

Загальна площа опіку в хлопчика становила 3% поверхні тіла. Якщо для дорослого така термічна травма не несе істотної загрози, то для малят становить серйозну небезпеку.
Лікарі-комбустіологи провели маленькому пацієнту перев’язку під знечуленням і таким чином позбавили дитину додаткових страждань. Ділянки опіку вони зафіксували сучасним перев’язувальним матеріалом — пластирами mepilex, які лікарня отримала від благодійників. Ця губчаста пов’язка підлаштовується під анатомічну форму та має чудовий антибактеріальний ефект. Запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів та сприяє загоєнню рани.
Вже за тиждень після отримання опіку спеціалісти відзначили, що небезпека для малюка повністю минула, рана не поглибилася і поволі загоюється. Проте за ураженою ділянкою ще потрібно буде спостерігати, адже можуть утворитися післяопікові рубці.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024