У Любомльському ТМО відбувся день відкритих дверей для майбутніх мам

23 Березня 2024, 11:34
У Любомльському ТМО відбувся день відкритих дверей для майбутніх мам 1756
У Любомльському ТМО відбувся день відкритих дверей для майбутніх мам

В акушерсько-гінекологічному відділенні Любомльського ТМО для вагітних жінок, котрі готуються стати мамами, відбувся день відкритих дверей.

Відбувся захід у п'ятницю, 22 березня, повідомили Район.Медицина у медзакладі. 

Організували захід колектив відділення на чолі із завідувачкою Тетяна Франчук. Вона і представила жінкам колектив лікарів-гінекологів: Олену Кондратюк, Світлану Дубій, Сергія Ганайлюка, а також неонатологиню Тетяну Овадюк, першу лікарку немовлят, котрі з'являться на світ.

Познайомилися вагітні жінки і з медичними сестрами, котрі поруч із лікарями піклуються про надання вчасної та фахової медичної допомоги та комфорт пацієнток.

Далі була невеличка екскурсія двома індивідуальними пологовими залами, облаштованими усім необхідним для появи малюків на світ: тут – і зручні пологові ліжка, душ, м’яч, стінка, кювези та новий дихальний апарат для немовлят.

Також Тетяна Франчук розповіла про види пологів – кесарський розтин та природні, про види анальгезії, які доступні жінкам під час пологів. Зокрема, як зазначила лікарка, уже тривалий час у відділенні застосовують епідуральну анальгезію, процес якої від початку до кінця пологів проводять та контролюють лікарі-анестезіологи – Олександр Згоранець, Мирослав Франчук та Наталія Ліщук. Для проведення кесарських розтинів у лікарні використовують операційну. Говорили також про пологи при складних діагнозах та високих ризиках, як організувати партнерські пологи.

Наостанок дитяча медсестра, психологиня Юлія Крючковська прочитала цікаву лекцію на тему «Підготовка до батьківства. Що означає бути мамою? Здоровʼя жінок, чоловіків перед плануванням вагітності».

Також наостанок відвідувачки під час частування чаєм та солодощами змогли задати питання акушер-гінекологам, які найбільше їх цікавили, та отримати невеличкі подарунки від пологового відділення.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024