Клінічна лікарня «Феофанія» продовжить надавати медичні послуги безоплатно в межах пілотного проєкту

23 Березня 2024, 10:21
Клінічна лікарня «Феофанія» продовжить надавати медичні послуги безоплатно в межах пілотного проєкту 279
Клінічна лікарня «Феофанія» продовжить надавати медичні послуги безоплатно в межах пілотного проєкту

Якщо раніше медзаклад Державного управління справами був «закритого» типу, то ось вже кілька років за ініціативи МОЗ запущений пілотний для лікарні проєкт і лікарня може обслуговувати всіх охочих.

Для цього медзаклад уклав договори з Національною службою здоров'я України на надання послуг в рамках Програми медичних гарантій, перелік яких постійно розширюють, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. 

«Єдиний медичний простір – те, що дозволяє пацієнту отримати якісні безоплатні медичні послуги у будь-якому закладі. Послідовно працюємо над тим, аби двері всіх медичних закладів були відкриті для українців, без жодних виключень. Пілотний проєкт у Феофанії демонструє чудові результати. Ми не лише продовжуємо його дію, але і постійно розширюємо перелік напрямів медичної допомоги, яку тут безоплатно може отримати кожна людина. Тепер це не лише меддопомога при інсультах та інфарктах, як на початку проєкту, але і онкологія та трансплантація. Сьогодні уряд продовжив дію пілоту, а отже ще більша кількість пацієнтів матимуть змогу безоплатно лікуватися у Феофанії у 2024 році. Також Уряд зобов'язав МОЗ і Держуправління справами при підготовці бюджету на 2025 рік передбачити долучення Феофанії до програми медичних гарантій за всіма видами медичної допомоги», – зазначає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Постановою Уряду передбачили, що у медзакладі надаватимуть меддопомогу за такими пакетами Програми медичних гарантій:

  •  «Медична допомога при гострому мозковому інсульті»;

  •  «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»;

  •  «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»;

  •  «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах»;

  •  «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах».

Також у 2024 році медзаклад уклав договір з НСЗУ за пакетами з трансплантації на загальну суму понад 35,3 мільйона гривень.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024