Майже 340 вакансій для інтернів: епідеміологи та лаборанти можуть пройти інтернатуру в Центрах контролю та профілактики хвороб

22 Березня 2024, 16:47
Епідеміологи та лаборанти можуть пройти інтернатуру в Центрах контролю та профілактики хвороб 1811
Епідеміологи та лаборанти можуть пройти інтернатуру в Центрах контролю та профілактики хвороб

Цього року для лікарів-інтернів відкрито 190 вакансій за спеціальністю «Епідеміологія» та 149 – за напрямом «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія».

Про це на своїй сторінці повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, зустрічі з випускниками медичних університетів Центри контролю та профілактики хвороб почнуть вже у квітні. Для магістрів громадського здоров’я ЦПКХ по країні також відкривають вакансії фахівців з громадського здоровʼя і довкілля та здоровʼя. Це посади професіоналів з вищою немедичною освітою.

Центри контролю та профілактики хвороб – це потужна мережа закладів системи громадського здоровʼя, яка відповідає за епідеміологічний нагляд за інфекційними і неінфекційними хворобами на рівні своїх областей. 

Фахівці Центру громадського здоров’я України та ЦКПХ залучені до реагування майже на всі надзвичайні ситуації в країні, саме тому Міністерство охорони здоров'я України забезпечує можливості для майбутніх лікарів-епідеміологів та спеціалістів лабораторних напрямів проходити інтернатуру в заклади громадського здоровʼя, щоб краще зрозуміти, як система працює «з середини», з якими викликами та загрозами стикається і як діє.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024