Актор та режисер з Одеси з початком війни став бойовим медиком. ВІДЕО

21 Березня 2024, 11:16
Актор та режисер з Одеси з початком війни став бойовим медиком 639
Актор та режисер з Одеси з початком війни став бойовим медиком

До російського вторгнення Петро Конопля з Одеси був актором та режисером і ніколи не служив в армії.

Ще будучи цивільним чоловік пройшов курси тактичної медицини і тепер він вже як бойовий медик морської піхоти рятує життя українським бійцям, йдеться у сюжеті «Радіо Свобода»

Навіть будучи на реабілітації Петро почав активно волонтерити – привозить автомобілі, дрони, човни та двигуни. Попри те, що шкодує про втрачені можливості через війну він все одно планує повернутися на фронт.

«За весь час всі, кому я надавав допомогу, ще ніхто не помер. Дуже молодий пацан, 22 роки. Єдине, що я боявся, коли його рятував, що я зараз врятую інваліда і він буде все життя мене ненавидіти за те, що я врятував його життя. Можливо, це була в мене секундна думка, але мене не вчили вбивати, мене вчили рятувати і я рятував», – розповідає Петро Конопля. 

До війни, як каже чоловік, уникав військкомату та займався своїми справами, будував своє життя.

«А коли почалась війна, ну це ж щось інше, це не армія. І для мене є дві речі: я можу бути воїном, але не можу бути солдатом», – зізнається Петро.

На фронт Петро потрапив після повномасштабного вторгнення, коли пройшов курси з тактичної медицини. Зізнається, що його основне завдання – зробити усе, аби людина не померла. Його професійні навички у цивільному житті знадобились і на фронті: військовий медик часто фільмує те, що там відбувається. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024