На Рівненщині вагітних закликають до вакцинації через збільшення захворюваності на грип та кашлюк

21 Березня 2024, 12:08
На Рівненщині вагітних закликають до вакцинації через збільшення захворюваності на грип та кашлюк 518
На Рівненщині вагітних закликають до вакцинації через збільшення захворюваності на грип та кашлюк

Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели для майбутніх мам лекцію про важливість вакцинації.

Захід відбувся у Рівненському обласному перинатальному центрі в межах проєкту «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!», повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Слухачі лекції дізнались, які щеплення потрібно зробити майбутній мамі, щоб захистити себе і малюка.

За словами медиків, наразі на Рівненщині збільшилась кількість випадків кашлюку, грипу. Ці хвороби можуть загрожувати не лише здоров’ю матері, а й новонародженої дитини.

«Вагітні, як і інші люди, потребують захисту від інфекційних захворювань. Це так само важливо для нормального виношування і розвитку малюка в утробі, як і регулярні огляди в лікаря, вітаміни та повноцінне харчування. Більше того, вакцинація під час вагітності зможе забезпечити пасивним імунітетом і самого новонародженого», –розповідає керівниця проєкту Олена Гашовська.

Під час заходу медики розповідали батькам також про перші щеплення немовлят, про якість вакцин, умови їх зберігання, що робити, коли не знаєш свого «вакцинального статусу» і куди звертатись, щоб зробити щеплення.

«Я не знала, що під час вагітності можна і треба вакцинуватись. Корисно було дізнатись про захист від таких хвороб як грип, кашлюк, ковід. Тому буду радитись із своїм лікарем і планувати щеплення», – ділиться вагітна Катерина.

Заходи реалізуються у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024