На Рівненщині припинили діяльність незаконної інтернет-аптеки

16 Березня 2024, 09:11
На Рівненщині припинили діяльність незаконної інтернет-аптеки 442
На Рівненщині припинили діяльність незаконної інтернет-аптеки

Управління боротьби з наркозлочинністю Національної поліції в Рівненській області за сприяння Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками припинили діяльність незаконної інтернет-аптеки.

Про це повідомили у Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. 

Під час розслідування кримінального провадження, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фізичної особи, поліція виявила та вилучила лікарські засоби (в кількості 47053 пігулки) з маркуванням іноземною мовою, котрі остання отримувала з-за кордону та частину з яких реалізовувала через вебсайти, інформація про які відсутня в Ліцензійному реєстрі з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що ведеться Держлікслужбою.

Читайте також: Кабмін дозволив робити щеплення в аптеках

Матеріали справи скерували слідчим для притягнення винних осіб до відповідальності за місцем скоєння правопорушення. Триває досудове розслідування.

Зазначається, що під час участі Голови Держлікслужби у вересні 2023 року у заходах «Гіркі пігулки: боротьба з нелегальним ринком підроблених ліків», який відбувся у рамах реалізації Програми «Міжнародне комп’ютерне хакерство та інтелектуальна власність», організований Міністерством юстиції США (ICHIP) та Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності, повідомили, що основним шляхом розповсюдження фальсифікованих або незареєстрованих лікарських засобів є інтернет-мережа.

Читайте такожНа Рівненщині збільшилася мережа аптек, які працюють за програмою «Доступні ліки»

Саме тому Держлікслужба наголошує, що при купівлі лікарських засобів в Інтернет-мережі необхідно з особливою увагою підходити до вибору тих вебсайтів, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції.

Своєю чергою, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, на своїх вебплатформах мають обов’язково розмістити інформацію щодо назви підприємства, адрес аптек та аптечних пунктів, а також надати контактні дані.

Також важливо пам’ятати, що реалізовуватись в Україні можуть виключно зареєстровані лікарські засоби. Перевірити це можна за посиланням.

Окрім того, споживачі можуть уточнити інформацію про інтернет-аптеки, звернувшись до Держлікслужби за телефоном +380 (44) 422-55-77 або написавши на електронну адресу [email protected].

Читайте також: Усі лікарняні аптеки на Рівненщині зобов'язали укласти договір з НСЗУ

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024