На Рівненщині працюють мобільні бригади, які допомагають постраждалим від насильства

10 Березня 2024, 11:35
На Рівненщині працюють мобільні бригади, які допомагають постраждалим від насильства 349
На Рівненщині працюють мобільні бригади, які допомагають постраждалим від насильства

В районах Рівненської області продовжують працювати мобільні бригади соціально-психологічної допомоги.

За інформацією Денного центру соціально-психологічної допомоги Рівненської обласної ради, основна перевага такої бригади полягає у її мобільності. Фахівці швидко й ефективно реагують на запит постраждалої особи, що дає можливість вчасно виявити випадок насильства, надати соціально-психологічну допомогу тим, хто її потребує, і скерувати до інших служб за необхідності, повідомили у Рівненській обласній раді. 

До складу бригади входять психолог та соціальний працівник. Допомога надається безоплатно.

В перелік послуг входять:

  • психологічні консультації;

  • інформування постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг;

  • повідомлять про наявні спеціалізовані сервіси (притулки, кризові кімнати, денні центри) та, за потреби, перенаправлять туди постраждалих;

  • роз’яснюють постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги.

Звернутись за підтримкою можна за номерами:

Рівне - 095-033-20-09

Гоща - 096-033-20-09

Рокитне - 099-670-78-57

На сьогодні в Україні діють 109 мобільних бригад у 22 областях.

За інформацією Рівненської ОВА, в області не зареєстровані факти сексуального насильства, пов’язаного з війною. Водночас, збільшилася кількість випадків домашнього насильства. Протягом 2023 року до відповідальних органів надійшло понад шість тисяч таких звернень. Негативна динаміка теж пов’язана із бойовими діями, що тривають в Україні.

Довідково. Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Норвегії, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Данії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

Читайте також: На що найчастіше скаржаться пацієнти Центру ментального здоров'я у Рівному

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024