Медичні заклади у 20 областях України отримали перші 300 систем зберігання енергії

08 Березня 2024, 10:39
Медичні заклади у 20 областях України отримали перші 300 систем зберігання енергії 345
Медичні заклади у 20 областях України отримали перші 300 систем зберігання енергії

Завдяки співпраці Мінцифри та Міністерства охорони здоров’я з донорами медичні заклади у 20 областях України та Києві отримали 300 систем зберігання енергії.

Пристрої забезпечать лікарні резервним живленням, тож медики зможуть продовжувати рятувати життя навіть під час знеструмлень чи перебоїв зі світлом, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. 

Загалом цього року Україна отримає дві тисячі систем зберігання енергії в межах проєкту Power for Health. Пристрої партіями доставляють в Україну й розподіляють для обʼєктів критичної інфраструктури.

«Україна використовує системи зберігання енергії з перших місяців повномасштабної війни. Системи забезпечують резервним живленням лікарні, школи, екстрені служби та інші об’єкти критичної інфраструктури. Завдяки нашій співпраці з донорами ми отримали ще одну масштабну партію — 300 систем зберігання енергії для закладів охорони здоров’я, щоб лікарі могли працювати й рятувати життя. Загалом цього року Україна отримає 2 тисячі пристроїв у межах проєкту Power for Health», — зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Системи зберігання енергії працюють за принципом повербанків: заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони мають високу автономність і забезпечують стійке живлення під час відключень електрики.

«Щодня наші медичні заклади зазнають прицільних атак з боку рф. Кожна атака ставить під загрозу життя пацієнтів. Працюємо над тим, щоб лікарні були оснащені всім необхідним та могли працювати за умов аварійних відключень світла чи повних блекаутів. Зокрема, зараз українські медзаклади забезпечені більш ніж 10 тисячами генераторів для безперебійного електроживлення. Також розпочали оснащувати медзаклади альтернативними та екологічними джерелами електроенергії, зокрема  сонячними панелями», — сказав Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Україна вже отримала понад 500 систем зберігання енергії. Їх передали в прифронтові регіони. Пристрої встановили в лікарнях, школах, ЦНАПах та інших об’єктах критичної й соціальної інфраструктури.

Україна отримує дві тисячі систем зберігання енергії в межах проєкту Power for Health від американської Благодійної організації Direct Relief  за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства охорони здоров’я України та Благодійного фонду Євгена Пивоварова.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024