Уряд виділив 500 мільйонів гривень на будівництво нового реабілітаційного корпусу на Рівненщині

05 Березня 2024, 19:34
Уряд виділив 500 мільйонів гривень на будівництво нового реабілітаційного корпусу на Рівненщині 475
Уряд виділив 500 мільйонів гривень на будівництво нового реабілітаційного корпусу на Рівненщині

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою виділив ще 500 мільйонів гривень на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни.

У МОЗ зазначають, що кошти виділили обласному бюджету Рівненської області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Будівництво нового корпусу забезпечить лікування та реабілітацію військових зі складними черепно-мозковими та спінальними травмами.

«Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни є одним з найпрогресивніших реабілітаційних медзакладів країни. Наразі триває будівництво нового лікувального корпусу. Завдяки цьому розширяться потужності госпіталю: збільшиться кількість ліжко-місць, оновиться медичне обладнання та створиться безбарʼєрний простір для осіб з інвалідністю, — сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. — Завдяки модернізації та розвитку медзакладу, ще більше пацієнтів із складними черепно-мозковими та спінальними травмами матимуть доступ до висококваліфікованої медичної та реабілітаційної допомоги».

Рівненський госпіталь є провідним в Україні медичним закладом, який приймає на реабілітацію в гострому періоді захисників України після важких черепно-мозкових та спінальних травм. Щороку тут проходять лікування та реабілітацію близько п'ять тисяч пацієнтів. 

На сьогодні у медзакладі є два лікувальні корпуси, адміністративний корпус, корпус фізіотерапевтичного і водного лікування та відділення реабілітації. Для відновлення пацієнтів виділили 41 будинок котеджного типу з покращеними умовами перебування. У госпіталі наявні 240 ліжко-місць. Однак, через повномасштабну війну, медзаклад потребує модернізації та збільшення кількості ліжко-місць. 

Так, відповідно до проєкту будівництва, на території медзакладу побудують новітній 4-поверховий корпус стаціонарного лікування з приймально-діагностичним відділенням та адміністративно-побутовим блоком. Завдяки чому пропускна спроможність реабілітаційного центру збільшиться. 

На першому поверсі корпусу розташують приймально-діагностичне та лабораторне відділення. На другому — відділення інтенсивної терапії, стаціонарне відділення, приміщення для працівників та перехід до наявного корпусу госпіталю. 

Читайте також: У військовому госпіталі на Рівненщині вперше зіграли весілля

На третьому поверсі розташують відділення інтенсивної терапії, приміщення для персоналу та операційний блок на три операційні зали. Четвертий поверх — приміщення адміністрації та п’яти реабілітаційних залів. Крім того, у госпіталі планується будівництво вертолітного майданчика для оперативного транспортування поранених військових та людей, які отримали травми.

Читайте також: Якісна безоплатна реабілітація має бути доступна в кожній кластерній лікарні, – Ляшко

Будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу розпочали ще восени минулого року. Завершити проєкт планують у 2025 році. 

Довідка: у 2023 році уряд ухвалив рішення про виділення 100 мільйонів гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на будівництво першого етапу нового лікувального корпусу Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. Загальна вартість проєкту складає понад 1 мільярд 304 мільйони гривень. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024