Медзаклади 18 областей отримають понад 240 генераторів від Світового банку

27 Лютого 2024, 16:28
Медзаклади 18 областей отримають понад 240 генераторів від Світового банку 619
Медзаклади 18 областей отримають понад 240 генераторів від Світового банку

Українські лікарні, амбулаторії та центри первинної медико-санітарної допомоги отримають ще 242 генератори для безперебійної роботи за умов можливих відключень електроенергії.

Це обладнання закупили коштом спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Постачання обладнання здійснює Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє МОЗ. 

Генератори розподілили до Харківської, Кіровоградської, Хмельницької, Миколаївської, Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Луганської, Рівненської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської областей та міста Києва. 

Враховуючи постійні загрози та атаки з боку Росії на енергетичну систему України, забезпечення закладів охорони здоров’я генераторами дасть змогу лікарням працювати безперебійно за умов знеструмлень, зазначають у МОЗ.

Таке обладнання здатне забезпечити повноцінну роботу медзакладів за різних критичних ситуацій. Генератори спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу. 

Наразі триває процес постачання обладнання до медзакладів України відповідно до актуальних потреб кожної області. 

Нагадаємо, для безперебійної роботи медзаклади України мають 10 413 генераторів, які спрацьовуватимуть автоматично у разі надзвичайної ситуації.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024