Україна перебуває на піку захворюваності: Ляшко про стан грипу в країні

21 Лютого 2024, 14:21
Грип та ГРВІ 411
Грип та ГРВІ

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко розповів, що Україна зараз перебуває на піку захворюваності респіраторних захворювань, серед яких грип ГРВІ та COVID-19.

Про це він повідомив в етері марафону «Єдині новини», пише «Суспільне».

За словами головного лікаря країни, цей пік захворюваності протримається ще 2-3 тижні. Він прогнозує спад кількості хворих на ГРВІ.

«Ми зараз маємо таку ж саму тенденцію кривих спалахів, як це було в доковідний період, коли ми реєстрували спалахи грипу та ГРВІ десь в середині листопада і в середині лютого. Сезон 2024 року показує таку ж саму криву», — сказав Ляшко.

Триває сезонне збільшення на грип та ГРВІ, продовжує міністр, реєструється велика кількість захворювань. До того ж є чотири регіони, в яких перевищено епідеміологічний поріг.

«Сьогодні в нас є заклади, законтрактовані через Програму медичних гарантій на пакет «Готовність до реагування». Вони забезпечені всіма необхідними лікарськими та захисними засобами. Але я б просив українців не забувати про профілактичні щеплення і про сезонні щеплення», — сказав Ляшко.

Він додає, що нині військовий стан і у цей період навантаження на систему охорони здоров'я на пріоритет поранених внаслідок бойових дій.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024