Водії Волинської «екстренки» здобули кваліфікацію «екстрений медичний технік»

20 Лютого 2024, 13:57
Водії Волинської «екстренки» здобули кваліфікацію «екстрений медичний технік» 519
Водії Волинської «екстренки» здобули кваліфікацію «екстрений медичний технік»

З 2025 року в Україні впроваджують нові стандарти у роботу екстреної медичної допомоги.

Передусім йдеться про базовий склад бригади екстреної медичної допомоги (ЕМД), до якої входитимуть парамедик та екстрений медичний технік, повідомили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Як зазначається, зміни стосуються і водіїв, які працюють у бригадах екстреної медичної допомоги. До 2025 року всі водії мають перенавчитися і отримати кваліфікацію «екстрений медичний технік».

Екстрений медичний технік – це людина без медичної освіти, але зі спеціалізованою підготовкою. Вони допомагають лікарям та парамедикам у наданні професійної медичної допомоги пацієнту. Це не просто людина за кермом санітарного автомобіля, що відвозитиме бригаду від місця базування до виклику, це фахівець, який повноцінно буде допомагати та надавати екстрену медичну допомогу.

На виклики сьогодення у Волинському обласному центрі екстреної меддопомоги розпочали перепідготовку водіїв за спеціальністю «екстрений медичний технік». Вже успішно пройшли навчання і здобули кваліфікацію «екстрений медичний технік» 26 водіїв  волинської «екстренки».

Читайте також: СМС чи відеодзвінок: в Україні діє пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024