Вночі російські окупанти обстріляли лікарню, загинула вагітна жінка та матір з дитиною

14 Лютого 2024, 10:17
Вночі російські окупанти обстріляли лікарню, загинула вагітна жінка та матір з дитиною 308
Вночі російські окупанти обстріляли лікарню, загинула вагітна жінка та матір з дитиною

Ворог вкотре атакував лікарню на Донеччині.

Як повідомляє МОЗ, обстріл лікарні стався уночі, 14 лютого, де окупанти обстрілювали Селидове Донецької області.

Внаслідок обстрілів є троє загиблих: 38-річна жінка, котра перебувала в лікарні на зберіганні вагітності, та 36-річна мати з сином 9 років. Також отримали травми шість пацієнтів. Найстаршому – 76 років, наймолодшій крихітці 15 лютого має виповнитись 6 місяців. 

Серед постраждалих як мінімум один співробітник лікарні (дані уточнюються). 32 пацієнтів, які не постраждали, евакуювали. 

За даними міськадміністрації, в результаті обстрілів селища цієї ночі поранення дістали 12 мешканців, четверо з них діти. 

Пошкоджено 9 багатоквартирних житлових будинків та будівлі центральної міської лікарні.

За даними прокуратури, о 23:30 окупанти завдали удару по п’ятиповерховому житловому будинку у м. Селидове, внаслідок чого зруйновано цілий під’їзд. 

Поранень різного ступеня тяжкості зазнали 5 осіб, серед яких троє дітей 7, 12 й 16 років. Також дістав тілесні ушкодження 52-річний чоловік, який проходив повз багатоповерхівку. 

Потерпілих із мінно-вибуховими травмами, переламами хребта, забоями, осколковими пораненнями доставили до лікарні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024