У лікарні на Рівненщині проводитимуть трансплантацію серця

13 Лютого 2024, 16:03
У лікарні на Рівненщині проводитимуть трансплантацію серця 765
У лікарні на Рівненщині проводитимуть трансплантацію серця

Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національною службою здоров'я України на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів».

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, пише Рівненська ОВА.

Загалом пакет з трансплантації складається з трьох напрямків: надання медичних послуг у дотрансплантаційному періоді, безпосередньо трансплантація та надання медичних послуг у посттрансплантаційному періоді. Для кожного з цих напрямків передбачено певний обсяг коштів.

«На Рівненщині це поки єдиний заклад, який за кошти державного бюджету буде надавати такі послуги. Відповідно до пакету, таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці. Тариф за трансплантацію залежатиме від трансплантованого органа: серця – понад два мільйона гривень», – сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що в закладі вже було здійснено п'ять заборів серця і чотири пересадки. Такі втручання робилися у співпраці із фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Нині у медзакладі працює два лікарі трансплант-координатори та три лікарі-трансплантологи.

Читайте також: Рекорд із трансплантації: у Києві за добу зробили вісім пересадок донорських органів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024