На Волині для сімейних лікарів та медичних сестер відбувся тренінг з практичної імунізації

11 Лютого 2024, 16:31
На Волині для сімейних лікарів та медичних сестер відбувся тренінг з практичної імунізації 538
На Волині для сімейних лікарів та медичних сестер відбувся тренінг з практичної імунізації

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує серію каскадних тренінгів для фахівців лікарських спеціальностей, сімейних лікарів та медичних сестер області з практичної імунізації.

З 7 – 9 лютого цього року за підтримки Всесвітньої організації бюро (ВООЗ) в Україні відбувся другий тренінг. Ціль заходу – підвищити рівень охоплення імунізацією населення області та зменшити показник незавершених курсів вакцинації серед дитячого населення, повідомляють у Центрі контролю та профілактики хвороб. 

Тренерами виступили: завідувачка відділу імунопрофілактики Волинського ОЦКПХ Беата Серватович та лікарка-епідеміологиня відділу імунопрофілактики Світлана Ніколаєнко.

 

У перший день тренінгу головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко привітала учасників тренінгу, побажала успіхів у навчанні та наголосила на важливості імунізації населення від вакцинокерованих інфекцій. Особливо зараз, під час війни, коли треба знижувати навантаження на медичну сферу і тим самим зберегти місця для наших бійців, котрі захищають нас від країни агресора.

Під час тренінгу учасники поповнили свої теоретичні знання та удосконалили практичні навички з дотримання умов «холодового ланцюга», навчалися мікроплануванню вакцинації на рівні закладу охорони здоров’я, безпеці інʼєкцій та проведенню вакцинальних сесій за рекомендаціями ВООЗ. Це дасть можливість покращити та розширити доступ населення до послуг вакцинації у кожній громаді.

Окрім теорії, відпрацювали практичні навички з підготовки термоконтейнера для транспортування вакцин, кондиціонування холодових елементів, розміщення вакцин у холодильнику та алгоритми дій при аварійних ситуаціях.

Учасники також здобули навички дієвої комунікації щодо залучення громади до організації та проведення виїзних вакцинальних сесій.

Всі мали можливість обмінятись своїм досвідом з колегами. Завели нові знайомства й здобули корисні навички зі спілкування з пацієнтами. По завершенню навчання отримали сертифікати учасників тренінгу з практичної імунізації.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024