На Волині фельдшери Шацької «екстренки» прийняли пологи у автомобілі «швидкої»

06 Лютого 2024, 15:43
На Волині фельдшери Шацької «екстренки» прийняли пологи у автомобілі «швидкої» 2414
На Волині фельдшери Шацької «екстренки» прийняли пологи у автомобілі «швидкої»

Бригада фельдшерів Шацького відділення екстреної допомоги прийняли пологи у 24-річної жінки, яку везли у пологове відділення.

Як повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної меддопомоги, у неділю, 4 лютого, на робочий планшет бригади екстреної медичної допомоги пункту ЕМД смт. Шацьк, Любомльського відділення «екстренки» надійшов виклик до вагітної зі скаргами на «болі в низу живота».

Бригада, яка прибула на виклик, вияснила, що термін вагітності у жінки приблизно 39 тижнів, у неї перейми, тому відразу розпочали транспортування жінки до пологового відділення закладу охорони здоров’я.

«Вагітність жінки – непередбачуваний процес, особливо останній триместр. Вагітній 24 роки і в жінки це треті пологи. Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала. Санітарний автомобіль зупинили, де у салоні автомобіля екстреної меддопомоги медики і прийняли пологи», – повідомляють у волинській «екстренці». 

Також зазначається, що завдяки професіоналізму фельдшера з медицини невідкладних станів, пологи пройшли без ускладнень, народилась доношена дівчинка вагою приблизно 3500 грамів. Маму та новонароджену доставили до профільного закладу охорони здоров’я.

Окрім того, медики екстренки звертаються до вагітних жінок, які проживають на території області не наражати себе та своїх дітей на небезпеку, обов’язково спостерігати вагітність у закладі охорони здоров’я, за можливості, заздалегідь приїздити до пологового, щоб малюки з’являлися на світ під контролем профільних спеціалістів, де є все необхідне обладнання для порятунку життя.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024