Вакцинація для дорослих: які щеплення необхідно оновити кожні 10 років

01 Лютого 2024, 13:04
Вакцинація для дорослих: які щеплення необхідно оновити кожні 10 років 3880
Вакцинація для дорослих: які щеплення необхідно оновити кожні 10 років

Вакцинація важлива не тільки у дитячому віці. Дорослим теж слід захищатись від інфекцій та отримувати щеплення для власного захисту.

Про це нагадують у Міністерстві охорони здоров'я

Війна, скупчення людей, підвищений ризик отримати травму/поранення – все це збільшує можливість інфікуватися та є додатковою причиною не пропускати планові щеплення як дітям, так і дорослим, зазначають у МОЗ.

У 2023 році в Україні зафіксували випадок смерті від дифтерії, вакцинація від якої входить до Календаря профілактичних щеплень. Але важливо пам’ятати, що дорослим потрібна ревакцинація від дифтерії кожні 10 років з 16-річного віку (останнє планове щеплення згідно календаря відбувається саме в 16 років).

Щеплення від дифтерії роблять комбінованою вакциною АДП-М, яка також захищає і від правця — іншої смертельно небезпечної хвороби, захист від якої потрібно оновлювати, отримувати бустерну дозу.

Так само дорослим варто розглянути вакцинацію проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві. Перевірте, чи маєте захист від усіх важких інфекцій, що зазначені в календарі https://bit.ly/calendar-scheplen, та потурбуйтесь про те, щоб вчасно оновити свій захист, зазначають у МОЗ.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024