Майже 180 тисяч звернень: у Волинській «екстренці» відзвітували про роботу за рік

25 Січня 2024, 15:07
У Волинській «екстренці» відзвітували про роботу за рік 526
У Волинській «екстренці» відзвітували про роботу за рік

У Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підбили підсумки роботи за рік.

Річний звіт про роботу Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мали змогу також проаналізувати заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт і начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух, повідомляє Волинська обласна рада. 

Звертаючись до колективу як представник засновника комунального підприємства, Григорій Пустовіт від імені голови та депутатського корпусу подякував за самовіддану працю 24/7 і 336 днів на рік. 

«Ви ті, від кого залежить порятунок життя. Десятки тисяч волинян вдячні вам за оперативність і професійну майстерність. Ваша служба забезпечена новою технікою та обладнанням. І це додало можливостей персоналу бути максимально ефективними. Тільки за останній рік подвоєно кількість успішно проведених вами реанімацій. Окреме спасибі за вашу відчутну підтримку наших оборонців, а також гуманітарну місію, яку медперсонал добровільно здійснював на деокупованих територіях», – зауважив посадовець. 

Григорій Пустовіт також відзначив грамотами і подяками обласної ради керівника ЦЕМДМK Володимира Шмаля та медикинь Марію Букало і Діану Демчук, які провели найбільшу кількість успішних реанімацій.

Звітуючи про роботу центру, його директор Володимир Шмаль зазначив, що понад мільйон населення області обслуговують 72 бригади екстреної медичної допомоги. 

«За 2023 рік надійшло майже 180 тисяч звернень про екстрену медичну допомогу, що на сім тисяч більше, ніж минулоріч. Здійснено понад 124 тисячі виїздів бригад ЕМД за викликами. Кількість осіб, яким надана медична допомога під час виїздів, – 118 тисяч, понад 40% з них госпіталізовано», – навів він статистику.

Керівник запевнив, що бригади ЕМД стовідсотково забезпечені ліками і виробами медичного призначення, засобами транспортної іммобілізації, а також портативним і стаціонарним обладнанням. Автопарк екстренки налічує 110 санітарних автомобілів, у 90% з них термін експлуатації до п'яти років. На кожному встановлено відеореєстратори, а персонал забезпечено надійними засобами зв’язку. На основі цих засобів в області створено єдину систему комунікації, контролю, конференц-зв’язку та обміну інформації для усіх відділень КП «ВОЦЕМДМК».

«У відділі оперативно-диспетчерської служби цілодобово працює вісім постів фельдшерів з прийому викликів та передачі їх виїзним бригадам. Всі робочі місця автоматизовані. Тут здійснюється не лише прийом звернень по екстреному номеру «103», а й прийом, обробка та передача оперативної інформації зі всієї області, цілодобове консультування пацієнтів старшим лікарем та лікарем консультативно-телеметричного посту. На випадок знеструмлень усі підрозділи уповні забезпечені альтернативними джерелами живлення», – додав Володимир Шмаль.

Не зважаючи на воєнний стан, персонал ЦЕМДМK безперервно підвищує свою фахову майстерність на курсах різного профілю, в тому числі й за кордоном. Окремо було відзначено роботу навчально-тренувального центру, де працівники екстренки і самі вдосконалюються професійно, а також навчають основам невідкладної допомоги правоохоронців, рятувальників, бійців тероборони та цивільне населення.

Володимир Шмаль також повідомив, що не припиняється допомога об’єднаним силам оборони. Від початку великої війни комунальне підприємство передало для потреб оборонців 17 карет швидкої, обладнаних усім необхідним. За кошти колективу придбано і укомплектовано п'ять легковиків підвищеної прохідності. 

Також за запитами військових працівники екстренки постійно доправляють на передову амуніцію і бойове спорядження. У 2023, каже керівник центру, це були переважно оптичні приціли, тепловізори, квадрокоптери і протидронові рушниці.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024