Як організувати розвантажувальні дні після новорічного застілля: поради рівненських фахівців

05 Січня 2024, 14:28
Як організувати розвантажувальні дні після новорічного застілля: поради рівненських фахівців 997
Як організувати розвантажувальні дні після новорічного застілля: поради рівненських фахівців

Вживання їжі в великих обсягах на новорічні свята може привести до небажаних наслідків для здоров’я. Людина може додати у вазі та придбати проблеми шлунково-кишкового тракту.

Після застілля не обов’язково переходити на жорстке голодування, проте харчове розвантаження буде корисним, радять у телеграм-каналі Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Краще поступово на якийсь час перейти на легкі страви, не переобтяжені жирами та вуглеводами. Звичні продукти можна замінити на кефір, фрукти або овочевий салат.

У розвантажувальний день бажано вживати більше рідин, таких як негазована вода, трав’яні чаї, домашні несолодкі компоти та утриматися від продуктів, що затримують воду (сіль, спеції соуси).

Читайте також: Які п'ять речей варто зробити у новому році для свого здоров'я

Денний раціон необхідно розділити на чотири-шість приймань їжі. Інтервали між прийманням їжі повинні становити не більше трьох-чотирьох годин.

Цього дня слід утриматися від фізичних навантажень, оскільки вони можуть стати додатковим стресом для організму.

Читайте також: Як зберегти фізичну активність взимку: п'ять порад

Однак, є і певні протипоказання для проведення розвантажувального дня. Якщо у вас та ваших рідних є цукровий діабет, хвороби травної системи, хвороби сечовивідної системи, порушення метаболізму, обміну речовин, то краще відмовитися від такого «очищувального дня». Це, на жаль, може принести більше шкоди, ніж користі.

«Слід пам’ятати, що основа здорового способу життя – не голодування, а правильне харчування зі збалансованим раціоном. Харчуйтесь правильно та будьте здорові!», – радять рівненські фахівці.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024