На Рівненщині аналізують роботу ВЛК, де найбільше рішень про непридатність

02 Січня 2024, 17:31
На Рівненщині аналізують роботу ВЛК, де найбільше рішень про непридатність 684
На Рівненщині аналізують роботу ВЛК, де найбільше рішень про непридатність

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». У складі групи – представники силових структур, ОДА та аудитори.

Цього разу розглянули роботу Рівненської та Костопільської військово-лікарських комісій. Саме у цих ВЛК найбільше рішень про непридатність до військової служби, повідомляє Рівненська ОВА. 

Члени робочої групи заслухали доповіді начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівників зазначених ВЛК та профільного департаменту ОДА. 

У результаті Олександр Коваль доручив проаналізувати роботу кожного лікаря комісій. Далі Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА спільно з ТЦК та СП розглянуть рішення тих медиків, котрі найчастіше направляють військовозобов’язаних на дообстеження.

«Більшість військовозобов’язаних у цих двох військово-лікарських комісіях – на дообстеженні. Це створює передумови для ухиляння від служби. Тому проаналізуємо системність висновків, моніторимо динаміку. Напрацьований механізм таких перевірок будемо застосувати для усіх 19 ВЛК. Будь-які порушення в системі роботи військово-лікарських комісій будуть передаватися до правоохоронних органів», – наголосив начальник Рівненської ОВА.

Також під час засідання заслухали пояснення керівників Острозької та Дубенської спецшкіл щодо організації закупівель продуктів харчування. У результаті  Департаменту освіти і науки ОДА доручено проаналізувати оголошені тендери у закладах освіти обласного підпорядкування, а керівникам установ, де завищені ціни, – процедури скасувати.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024