Кордон для чоловіків з ІІІ групою інвалідності не закриватимуть, – Держприкордонслужба

31 Грудня 2023, 09:11
Перетин кордону 3326
Перетин кордону

У Державній прикордонній службі України запевнили, що правила перетину кордонів для людей із інвалідністю третьої групи не змінювалися, попри чутки у соцмережах.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

«Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства. Тільки з початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів», – сказав він.

Читайте такожЯкі захворювання дають право на отримання II групи інвалідності

Речник Прикордонної служби наголосив, що пропуск осіб через кордон, як і раніше, здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені постановою уряду 57.

Правила визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, зокрема для громадян України чоловічої статі, яким загалом обмежено виїзд за межі України, і чітко визначають категорії й умови, за якими громадяни можуть перетинати кордон.

Читайте також: І група інвалідності: перелік захворювань та як отримати

«Звісно, прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство. До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи до прикладу з іншою метою, або використовуючи підроблені чи фіктивні документи», – додав Демченко.

У соцмережах поширилися чутки про нібито закриття кордону для чоловіків із 3-ю групою інвалідності й зняття 20 осіб із поїзда Київ – Перемишль.

Влада планує відмовитися від поняття «обмежено придатний» і мобілізувати осіб із інвалідністю 3-ї групи, однак відповідний законопроєкт ще не ухвалено в парламенті. 

Читайте такожВ Україні хочуть скасувати групи інвалідності

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024