У Луцьку судили лікарку з МСЕК за 10 тисяч гривень хабара

26 Грудня 2023, 18:29
У Луцьку судили лікарку з МСЕК за 10 тисяч гривень хабара 872
У Луцьку судили лікарку з МСЕК за 10 тисяч гривень хабара

У Луцьку судили лікарку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за зловживання впливом та отримання грошей від чоловіка, якому обіцяла зробити групу інвалідності.

Жінка отримала від пацієнта 10 тисяч гривень в обмін на сприяння в отриманні документів про інвалідність. Свою провину жінку визнала і отримала несуворе покарання – 34 тисяч грн штрафу, повідомляє Zaxid.net.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, лікарка працює у Волинській обласній психіатричній лікарні, а в 2016 році була прийняла за сумісництвом на посаду лікарки-психіатрині психоневрологічної спеціалізованої МСЕК.

У липні цього року до комісії звернувся чоловік, який хотів отримати групу інвалідності, оскільки з дитинства хворів на епілепсію. Його відправили на стаціонарне лікування. Під час розмови з ним лікарка запропонувала «вирішити питання» з отриманням групи.

«Повідомила [пацієнту], що згідно з його медичної документації недостатньо даних для встановлення групи інвалідності, окрім того, групу інвалідності наразі дуже складно отримати, особливо особам призовного віку, оскільки документи на них ретельно перевіряють, і він сам не зможе їх зібрати. Однак вона, як член психоневрологічної спеціалізованої МСЕК, в силу займаної посади може посприяти йому у цьому», – йдеться у вироку.

Пацієнт запропонував їй 10 тисяч гривень, на що психіатриня погодилася. 6 листопада чоловік передав лікарці обумовлену суму, яку поклав у пакет з чаєм та алкоголем. Після цього жінку затримали і відкрили щодо неї кримінальне провадження.

На судовому засіданні лікарка повністю визнала провину та заявила про розкаяння. Суддя В'ячеслав Покидюк визнав жінку винною у порушенні ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) і призначив їй 34 тисячі гривень штрафу.

Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, обвинувачена може подати апеляцію.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024