Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний: в чому різниця

21 Грудня 2023, 09:10
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний: в чому різниця 783
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний: в чому різниця

Часто пацієнтів цікавить питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та е-лікарняних.

Зокрема, хто може створити медвисновок про тимчасову непрацездатність та як його отримати для подальшого формування е-лікарняного – роз'яснюють на фейсбук-сторінці EZdorovya.

Перш за все варто нагадати, що медвисновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний – це два різні цифрові документи.

Читайте такожЯк вагітним жінкам, які перебувають за кордоном, отримати лікарняний

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність, або МВТН – електронний документ, що формується в електронній системі охорони здоровʼя та засвідчує тимчасову непрацездатність пацієнта та є підставою для створення е-лікарняного.

Переглянути свої записи про тимчасову непрацездатність можна в особистому кабінеті застрахованої особи на Порталі Пенсійного фонду.

Перевірити медичний висновок можна на порталі «ДІЯ».

Також нагадаємо, що на період епідсезону пацієнти з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ знову зможуть відкривати лікарняний дистанційно. 

Читайте також: Чи може лікар виписати лікарняний під час онлайн-прийому

Лікар матиме право формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому, на підставі віддаленого зв’язку з пацієнтом і вказаних ним симптомів. Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт.

При цьому ж у разі, якщо дію медичного висновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п'яти календарних днів, пацієнт обов’язково повинен буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024