У Львові офтальмологи прооперували немовля, яке передчасно народилося у з Мукачівській лікарні

18 Грудня 2023, 16:04
У Львові офтальмологи прооперували немовля, яке передчасно народилося у з Мукачівській лікарні 499
У Львові офтальмологи прооперували немовля, яке передчасно народилося у з Мукачівській лікарні

У Львові у Центрі дитячої медицини ("Охматдит") успішно провели передчасно народженому Владиславу процедуру лазерної ретинопатії. Хлопчик народився на 28 тижні.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру дитячої медицини.

Яна, мама хлопчика, була вагітна двійнею. Владислав народився передчасно, на 28 тижні вагітності, з вагою 800 грамм. Друга дитина померла.

Хлопчик народився в Мукачевому. Після народження в нього діагностували бронхолегеневу дисплазію, крововилив у мозку, пневмонію й підключили до пристрою штучної вентиляції легень.

Пізніше у Владислава виявили ретинопатію, захворювання сітківки ока, 2-3 стадії. Для лікування був потрібен спеціальний лазер, якого не було в Мукачівській лікарні. Хлопчика направили до Львова, в «Охматдит». Лікарі виявили в нього ще незначне незрощення твердого піднебіння.

 

Процедура лазерної ретинопатії минула успішно. Дитині призначили лікування та вітаміни. Коли Владислав набере вагу 6-8 кілограмів, йому прооперують розщелину піднебіння. В лікарні повідомляють, що хлопчика вчать їсти з пляшечки й він добре набирає вагу.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024