Лікарі Рівенської обласної лікарні два тижні стажувалися у Південній Кореї

13 Грудня 2023, 16:09
Лікарі Рівенської обласної лікарні два тижні стажувалися у Південній Кореї 543
Лікарі Рівенської обласної лікарні два тижні стажувалися у Південній Кореї

Заступник директора з питань реформування медицини Рівненської обласної клінічної лікарні Валентин Піонтковський та лікар ортопед-травматолог Обласного центру ортопедії, травматології та вертебрології Володимир Златів переймали досвід у колег з Південної Кореї.

Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної лікарні. 

У столиці країни, місті Сеул, впродовж п'яти днів лікарі навчалися у професора Кангтаека Ліма, який є автором ендоскопічної методики – стеноскопія. Зокрема вивчали малоінвазивні техніки проведення стабілізуючих операцій, ендоскопічне видалення гриж міжхребцевих дисків, ендоскопічне лікування форамінального стенозу і стенозу хребтового каналу.  

Разом з тим дізналися і про можливості ендоскопічного ендопротезування шийного міжхребцевого диску з переднього доступу та проведення декомпресії шийного відділу хребта із заднього доступу на декількох рівнях, без розрізу.

У міст Пусан вдосконалювали знання з проведення складних оперативних втручань на грудному та шийному відділах хребта із застосуванням біпортальної ендоскопічної техніки.

Загалом за два тижні навчання та стажування у медзакладах Південної Кореї вдалося побачити близько 30 оперативних втручань, познайомитися із сучасним оснащенням операційних. Тож найближчим часом такі методики оперативних втручань планують використовувати і на Рівненщині.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024