Фахівці Центру контролю та профілактики хвороб закликають волинян до вакцинації

13 Грудня 2023, 11:02
Вакцинація 555
Вакцинація

Щеплення є важливим засобом захисту вашого здоровʼя та здоровʼя вашої родини. Вони допомагають запобігти поширенню небезпечних інфекційних хвороб і зменшити ризик їх ускладнень, а отже захистити вас і ваших близьких.

Щоб вакцинуватися відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, варто лише звернутися до свого сімейного лікаря і вам нададуть докладну інформацію та графік їх проведення, нагадують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Фахівці радять: якщо у вас ще немає сімейного лікаря, то ви можете звернутись у будь-який медичний заклад неподалік вас. Там ви також можете отримати щеплення відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, за потреби поради щодо рекомендованих вакцин.

Чому потрібно оновлювати вакцинацію

Ревакцинація потрібна для посилення та збільшення тривалості захисту організму, який сформований завдяки вакцинації.

Наприклад, для відновлення захисту проти дифтерії та правця треба робити ревакцинацію кожні 10 років, адже з часом зменшується рівень антитіл для знешкодження токсину.

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, відсоток охоплення щеплень від хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, має бути не нижчим 95%. Саме такий рівень дає змогу запобігти поширенню цих хвороб в спільнотах та може захистити людей, яким не можна робити щеплення за медичними протипоказами.

Високий рівень охоплення щепленнями створює колективний імунітет, який захищає усіх. Навіть мінімальне зниження цього відсотка — ризик та загрозлива ситуація для країни.

«Бережіть себе й відповідально ставтеся до своєчасної вакцинації. Так ми всі разом зможемо запобігати поширенню захворювань», – кажуть фахівці. 

Читайте також: На Волині шість закладів освіти пішли на дистанційне навчання через захворюваність на грип та ГРВІ

На Волині зареєстрували 416 випадків коронавірусу, одна людина померла

В обласній лікарні Рівного повернули масковий режим через захворюваність на коронавірус та ГРВІ

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024