У громаді на Володимирщині організували «Територію здоров'я». ФОТО

08 Грудня 2023, 09:12
У громаді на Володимирщині організували «Територію здоров'я» 596
У громаді на Володимирщині організували «Територію здоров'я»

Білин Оваднівської громади Володимирського району – ще одне волинське село, де побував вакцинальний автобус і діяла «Територія здоров’я» від Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Такі виїзні активності, ініційовані головною державною санітарною лікаркою області Наталією Янко, дозволяють надати більшій кількості волинян якісні медичні послуги,  зорієнтувати їх на здоровий спосіб життя, зазначають на сайті установи.

Фахівці Володимирського відділу центру комунікували з людьми про важливість щеплень. У межах загальнонаціональної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» вони розповіли про групи ризику, для яких особливо потрібно підсилити імунітет проти COVID-19 і запобігти ускладненням хвороби. Ці щеплення безоплатні.

Тож «Територія здоров’я» стала осередком знань про захист від вакцинокерованих інфекцій, а також про психологічний стан, профілактику неінфекційних захворювань.

Мешканці Білина цього дня мали можливість отримати комплекс медичних послуг. Близько трьох десятків людей пройшли обстеження – виміряли рівень глюкози в крові й тиск, зробили електрокардіограму, ультразвукове дослідження щитоподібної залози та органів черевної порожнини, швидкі тести на COVID-19, проконсультувалися з лікарями. Щеплення від коронавірусної хвороби отримали троє військових.

Окрім того, фахівці центру в місцевому навчально-виховному комплексі розповідали про здорове харчування, вакцинацію, запобігання інфекційним хворобам.

«Територія здоров’я» відбулася завдяки підтримці Володимирської  районної державної адміністрації, Володимирського територіального медичного об’єднання та Оваднівського центру первинної медичної допомоги.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024