З представниками фармацевтичного ринку обговорили роботу аптек у зимовий період

27 Листопада 2023, 10:37
З представниками фармацевтичного ринку обговорили роботу аптек у зимовий період 302
З представниками фармацевтичного ринку обговорили роботу аптек у зимовий період

За ініціативи Держлікслужби відбулася нарада з представниками аптечних мереж та громадсько-професійних організацій вітчизняного фармацевтичного ринку.

Про це повідомляють на сайті Держлікслужби.

Метою зустрічі стало налагодження динамічної стійкої зворотної комунікації з операторами фармацевтичного ринку для вирішення нагальних питань, пов’язаних з регуляторною діяльністю у сфері обігу лікарських засобів.

Під час зустрічі обговорили питання та виклики, які наразі є особливо актуальними для фармацевтичної галузі та роботи аптек в зимовий період.

Так, окремою темою для дискусії стало внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів щодо урегулювання вимог площ аптек, які відкриваються та працюють в сільській місцевості та початку роботи мобільних аптечних пунктів.

Свої пропозиції щодо діяльності мережі аптечних закладів в Україні висловили представники регіональних аптечних мереж Львівської, Волинської, Вінницької області, професійних асоціацій та Держлікслужби. Особливу увагу приділили кваліфікації працівників аптек та аналізу стану справ щодо створення нових аптек.

Учасники наради наголосили на необхідності посилення соціальної відповідальності усіх працівників аптечних закладів.

За результатами зустрічі, спільно з усіма учасниками напрацюють перелік можливих змін до НПА для стабільної діяльності аптечних закладів, посилення ролі аптеки у збереженні здоров’я населення, забезпечення доступності до лікарських засобів населення, яке проживає у сільській місцевості та державної програми «Доступні ліки».

 Читайте також: У яких селах Рівненщини можуть працювати мобільні аптечні пункти

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024