Медзаклади Волині, Рівненщини, Одещини та Львівщини отримають генератори від МОЗ та Світового банку

25 Листопада 2023, 14:41
Медзаклади Волині, Рівненщини, Одещини та Львівщини отримають генератори від МОЗ та Світового банку 1723
Медзаклади Волині, Рівненщини, Одещини та Львівщини отримають генератори від МОЗ та Світового банку

Українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ  та Світового банку.

Генератори розподілять до Львівської, Хмельницької, Полтавської, Чернівецької, Вінницької, Київської, Одеської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської областей та міста Києва, пише МОЗ.

Зазначається, що генератори здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів за різних критичних ситуацій. Вони спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу. Таким чином, підживлюватимуть операційні, реанімації та критично важливе обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я пацієнтів. 

Загалом, для безперебійної роботи медзаклади мають 10 016 генераторів, які спрацьовуватимуть у разі надзвичайної ситуації. 

Також у МОЗ зазначають, що у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку через міжнародну організацію «Crown Agents» до областей загалом розподілять ще 467 генераторів. Їх доставляють відповідно до актуальних потреб кожної області. 

Нагадаємо, у жовтні до лікарень та медичних закладів освіти було розподілено 42 генератори великої потужності у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. 

Читайте також: Генератори, старлінки, автономні котельні: готовність лікарень до роботи під час блекаутів

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024