Американські та львівські хірурги прооперували 32 українців в рамках місії «FACE TO FACE»

19 Листопада 2023, 12:09
Американські та львівські хірурги прооперували 32 українців в рамках місії «FACE TO FACE» 546
Американські та львівські хірурги прооперували 32 українців в рамках місії «FACE TO FACE»

У Львові в межах місії «FACE TO FACE» американські спеціалісти спільно з медиками центру «Незламні» виконали пластичні та реконструктивні операції 32 українцям. 

Це люди з різних областей, здебільшого військові, які отримали травми внаслідок війни, повідомляють у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Підготовка до місії тривала три місяці. За цей час медики провели консультації та обстеження пацієнтів, яких відібрали для операцій, склали індивідуальний план їхнього лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією

«Ця місія поки що для нас була найважча, бо ми обрали одразу вісім складних пацієнтів і провели для них унікальні реконструктивні операції, де ми пересаджуємо кістку з ноги на обличчя, щоб відновити втрачену щелепу. Під час першої місії ми зробили дві таких операції, під час другої — чотири, а нині — це цілих 8», — каже організаторка місії та отоларингологиня Іванна Небор.

Лікарі оперували безперервно п'ять днів поспіль, починаючи з сьомої ранку. Працювали одразу в чотирьох операційних декількома командами.

«Я задоволений, бо це був надзвичайно корисний досвід як для пацієнтів, так і для лікарів. Американські колеги поділилися з нами своїм досвідом в мікрохірургії, а ми своєю чергою передали їм свій досвід оперування мінно-вибухових травм обличчя. Надалі ми плануємо самотужки робити такі операції» — говорить щелепно-лицевий хірург центру «Незламні» Олег Ковтуняк.

Наступного разу хірурги місії «FACE TO FACE» планують приїхати навесні. Зокрема, вже обрали кількох пацієнтів для наступних операцій.

«FACE TO FACE» – місія американських пластичних та реконструктивних хірургів, допомагають найважчим пацієнтам з мінно-вибуховими травмами, а також передають досвід виконання найсучасніших технологій українським лікарям.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024