В Україні відбудеться благодійний День піжам на підтримку важкохворих дітей: як долучитись

15 Листопада 2023, 12:06
В Україні відбудеться благодійний День піжам на підтримку важкохворих дітей 1821
В Україні відбудеться благодійний День піжам на підтримку важкохворих дітей

Фундація Дім Рональда МакДональда запрошує українців взяти участь у благодійній акції День Піжам.

Відбудеться акція 17 листопада, повідомляють на сайті Фундації. 

Аби долучитись, потрібно у цей день одягнути піжаму — на роботі, навчанні чи просто вдома, а також зробити благодійний внесок на підтримку сімей важкохворих дітей. 

Цьогоріч кошти зібрані в День піжам, підуть на створення першого в Україні Дому Рональда МакДональда на території найбільшої національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». У будівлі буде до 50 спальних кімнат, що дасть можливість родинам, діти яких проходять тривале лікування, разом жити на території лікарні в затишку та домашній атмосфері.

Як доєднатись до акції День Піжам, виконавши три простих кроки:

  • 17 листопада провести день в піжамі;

  • Поділитися фото в піжамі з #Деньпіжам;

  • Зробити благодійний внесок на сайті Фундації на будівництво Дому Рональда МакДональда.

«Для більшості з нас піжама — те в чому ми спимо, але для хворих дітей це вбрання в якому вони змушені перебувати цілодобово, і при цьому атрибут, що нагадує рідну домівку. Цьогоріч ми наважились повторити акцію День піжам, яку у попередні роки вже полюбили тисячі українців. З допомогою партнерів і благодійників ми побудуємо «Дім Рональда МакДональда», що дозволить родинам бути поруч у лікарні і економити їм кошти на проживанні й харчуванні», — поділились Галина Соловей, директорка БО «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні».

Зведення Дому Рональда МакДональда дасть можливість тисячі дітей і їхніх рідних щороку бути разом під час лікування. Фундація називає цю програму «дім поза домом», адже він забезпечує сім’ї теплом і зручностями, які дарує домівка, а також підтримкою команди Фундації, волонтерів та інших сімей. Крім комфортабельних спалень сім’ям доступні до користування спільні простори, як-от сучасна кухня, ігрові кімнати, бібліотека. Перебуваючи там, в оточенні інших дітей та батьків, сім’я зможе відволіктися від складного процесу лікування. У підвальному приміщенні буде облаштовано укриття. 

Всеукраїнський День піжам проводиться в Україні вчетверте, цього року за підтримки Zagoriy Foundation. В минулі роки залучені від акції кошти йшли на фінансування Сімейних кімнат Рональда МакДональда, що діють в дитячих лікарнях Києва, Вінниці, Сум, Львова, Рівне і Харкова.

****

 

«Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» — благодійна неприбуткова організація, що створює та підтримує програми, які поліпшують здоров'я та добробут дітей і їхніх родин. Також організація розвиває сімейно орієнтований підхід в медичному догляді. З 2017 року Фундація відкрила й утримує шість Сімейних кімнат Рональда МакДональда в державних лікарнях Києва, Львова, Вінниці, Сум, Рівного і Харкова (наразі зачинена). З початку повномасштабної війни організація запустила гуманітарні програми підтримки сімей –  «Продуктовий набір» та «Медичне обладнання», реалізувала понад 100 гуманітарних проєктів. 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024