Померла завідувачка відділення спортивної медицини Волинської обласної клінічної лікарні

14 Листопада 2023, 17:24
Померла лікарка спортивної медицини Волинської обласної клінічної лікарні 1725
Померла лікарка спортивної медицини Волинської обласної клінічної лікарні

Після важкої і підступної хвороби померла лікарка спортивної медицини Волинської обласної клінічної лікарні Надія Комаровська (Зуб).

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив родич та друг лікарки Олександр Середюк.

«З глибоким жалем повідомляємо про смерть нашої родички і друга Надії Яківни Комаровської (Зуб), яка померла сьогодні, 14 листопада, о 10.30 годині після важкої і підступної хвороби», йдеться у дописі.

Народилася Надія Яківна в селищі Шацьк, що на Волині 3 липня 1956 року. Закінчила там середню школу і одночасно посилено тренувалася у спортивній секції на байдарках у Заслуженого тренера України Тараса Юхимовича Шевченка. Наполеглива і мужня, навіть після важкої травми (перелом руки і ключиці) зуміла вибороти Першість України і срібну медаль на чемпіонатах республіки та Союзу, ставши майстром спорту на байдарках і каное.

Закінчила фізкультурний факультет Луцького педагогічного інституту імені Лесі Українки. Потім денно навчалася на медичному факультеті Тартуського університету (Естонія) – найстарішому університеті Європи, який успішно закінчила, здобувши спеціальність лікарки фізкультурної медицини. В останні роки працювала завідувачкою відділення спортивної медицини Волинської обласної лікарні.

 «Надія Яківна була чудовою жінкою, яка присвятила своє життя не тільки своїй родині та вихованню доньки, а й рятуванню сотні спортсменів на чемпіонатах і спортивних фестивалів, на яких часто була присутня як лікарка. Завжди була доброю і милою, турботливою та щирою. Вона щиро підтримувала кожного, хто звертався до неї у всьому, раділа успіхам не тільки близьких людей, а й знайомих, допомагала пережити негаразди. В наш непростий час, завжди стримана і спокійна, вона ніколи не підвищувала голос і не сперечалась, а тихо і лагідно могла погасити будь-який конфлікт як у родині, так і в колективі. Народившись в краю лісів і озер, вона любила природу, квіти, музику. Ми вдячні Богові за те, що він подарував нам таку чудову родичку, друга і лікаря спортивної медицини. Ми будемо пам’ятати її все наше життя», – пригадує Олександр Середюк.

Нехай її душа спочиває у мирі.

Також повідомляється, що похорон відбудеться у середу, 15 листопада. Відспівуватимуть у церкві «Всіх святих» о 13.00 год. (біля «Там-Таму»).

Читайте також: На Волині помер головний лікар туберкульозної лікарні

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024