Пацієнтська спільнота закликає Верховну Раду прийняти законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні

14 Листопада 2023, 16:27
Пацієнтська спільнота закликає Верховну Раду прийняти законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні 1689
Пацієнтська спільнота закликає Верховну Раду прийняти законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні

Пацієнтська спільнота звернулася до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням якнайшвидше винести на голосування у другому читанні законопроєкт №7457 щодо легалізації медичного канабісу в Україні та закликала парламентарів нарешті ухвалити закон.

Про це Район.Медицина повідомляють у пресслужбі фонду «Пацієнти України». 

Законопроєкт №7457 підтримали в першому читанні ще на початку липня 2023 року. За цей час опрацювали понад 800 правок, врахували всі зауваження Міністерства внутрішніх справ, громадськості та пацієнтських організацій. 4 листопада Комітет з питань здоров’я нації підтримав законопроєкт та рекомендував його до прийняття в цілому. Проте на голосування у другому читанні законопроєкт досі не винесений, тоді як мільйони українців чекають на ці ліки. 

Читайте такожЛікарі-онкологи просять Верховну Раду легалізувати медичний канабіс та допомогти мільйонам пацієнтів

«Уся пацієнтська спільнота підтримує цю редакцію проєкту закону та вважає її збалансованою і такою, що нарешті надасть пацієнтам доступ до ліків на основі медичного канабісу», — ділиться виконавча директорка БФ «Пацієнти України» Інна Іваненко. 

Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну понад два мільйони пацієнтів потребували ліків на основі медичного канабісу. Сьогодні в Україні ця потреба може сягати близько шести мільйонів осіб. Це військові і цивільні з симптомами ПТСР, пацієнти з онкозахворюваннями, епілепсією та розсіяним склерозом, люди з хворобою Паркінсона та Альцгеймера. Зараз, як ніколи, українці потребують легалізації медичного канабісу, який допоможе полегшити біль для цих пацієнтів.

Читайте також: Лікарські препарати на основі канабісу зроблять доступними для усіх пацієнтів, які цього потребують

Ліки на основі медичного канабісу — нормальна практика у понад 50 країнах світу. Серед них Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Італія, Чехія, Франція, Португалія, Польща, Греція, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія, а також, Велика Британія, США та Канада. Цивілізована світова спільнота чудово розуміє, що адекватне знеболення та лікування — це невід’ємне право людини. 

Пацієнти, громадські активісти, лікарі та небайдужі українці чекають на ухвалення законопроєкту, щоб зупинити біль мільйонів українців. 

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу в Україні.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024