Для медзакладів закуплять інкубатори для новонароджених та «швидкі» в межах UNITED24

13 Листопада 2023, 10:43
Для медзакладів закуплять інкубатори для новонароджених та «швидкі» в межах UNITED24 288
Для медзакладів закуплять інкубатори для новонароджених та «швидкі» в межах UNITED24

Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках глобальної ініціативи UNITED24.

Документ врегульовує питання, пов’язані з використанням коштів, що надходять на рахунок для потреб охорони здоров’я у Нацбанку, на який зараховуються благодійні пожертви, повідомляє МОЗ.

Зокрема, буде надана можливість за кошти вищезгаданого рахунку закуповувати медичні вироби, спеціалізований санітарний транспорт, а також послуги з технічного огляду та випробувань. 

Так, кошти з урахуванням збільшення видатків за новою бюджетною програмою розподілили:

  • 13,725 мільйона гривень – на придбання Медичними закупівлями України 12 інкубаторів інтенсивної терапії новонароджених з сервоконтролем кисню (через стреси, спричинені війною, народжується дедалі більше недоношених дітей);
  • 48,146 мільйона гривень – на закупівлю 14 автомобілів швидкої медичної допомоги типу С (станом на зараз внаслідок повномасштабного вторгнення росії 103 «швидкі» пошкоджено, 253 – зруйновано і 125 – захоплено);
  • 21 тисяча гривень – на послуги з технічного огляду «швидких».

Ці першочергові потреби базуються на заявках, що надходять з областей. Перелік медичних закладів, до яких надійде медичне обладнання та транспорт, буде розглянутий із урахуванням актуальних потреб на момент завершення процедури закупівель.

Нагадаємо, уряд ухвалив постанову, яка дозволить пришвидшити відбудову зруйнованих війною медзакладів.

Читайте також: «Який високий тиск! Викликати швидку чи ні?»: коли дійсно варто дзвонити на «103»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024