Не вистачило два бали до фіналу: Рівненські медики вперше представили Україну на міжнародних змаганнях

07 Листопада 2023, 14:39
Рівненські медики вперше представили Україну на міжнародних змаганнях 573
Рівненські медики вперше представили Україну на міжнародних змаганнях

Фахівці Рівненської «екстренки» гідно представили Україну на міжнародних змаганнях, які відбулися у Барселоні.

З 2-4 листопада в Іспанії зібралися найкращі представники екстреної медичної допомоги світу. У рамках Конгресу ERC - European Resuscitation Council 18 команд з різних країн демонстрували свої вміння та знання, розповідають у Рівненському обласному центрі екстреної меддопомоги та медицини катастроф. 

Цьогоріч Україна вперше була представлена на таких змаганнях. І ця честь, за підсумками Національного відбору, випала команді Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Відтак, рівненські лікарі з медицини невідкладних станів Богдан Фостяк, Ольга Різак, а також фельдшерка з медицини невідкладних станів Вікторія Євчук мали змогу продемонструвати свій професіоналізм у змаганнях із закордонними колегами. А їхні вміння оцінювали найкращі світові експерти у сфері екстреної медицини світу.

«Це надзвичайно корисна та масштабна подія. Ми були присутні на виставках з новітнім обладнанням, методиками лікуванням, які ще невідомі для широкого загалу. Приємно, що інші учасники змагань підходили до нас та відзначали високий рівень професіоналізму. Ми були дуже близько до фіналу», – розповів учасник змагань Богдан Фостяк.

Чоловік додає, щоб увійти до фіналу трьох рівненським медикам забракло всього  два бали. Проте, за його словами, участь в таких змаганнях, це можливість ставати ще кращими.

«Атмосфера в якій проходили змагання була спокійна, без зайвої метушні та напруги. Після симуляції отримали відгуки від суддів про роботу нашої команди, що дуже важливо для аналізу і удосконалення. Це дуже цінний досвід, який дає стимули для подальшої праці і показує де і на що нам потрібно звернути увагу», – ділиться враженнями ще одна учасниця змагань Ольга Різак.

Ще одна учасниця змагань від України Вікторія Євчук розповідає, цікаво було не лише змагатися, а й дізнатись про актуальні новинки у сфері екстреної медичної допомоги.

«Горда тим, що мала можливість з колегами представляти Україну на такому масштабному та важливому заході. На мою думку, участь нашої країни на Конгресі важлива, оскільки ми показуємо, як попри складний час наші медики впевнено рухаються вперед та прагнуть до розвитку», – додала Вікторія Євчук.

Керівник Рівненського обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік додає, участь України у міжнародних змаганнях – це неоціненний досвід, який привезла наша команда і яким вони зможуть поділитися з колегами.

Читайте також: «Медичне євробачення»: як бригада швидкої допомоги із Рівного готувалася до змагань у Барселоні

«Наші найкращі! І я в цьому навіть не сумніваюся. Бо в нас є головне - прагнення до розвитку та вдосконалення. І хоч ми не здобули перемогу, проте показали світу свій високий рівень знань, швидкість, наполегливість та злагодженість командної роботи. Дякую, колеги!» – зазначив директор Рівненського обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік.

Колектив Рівненського обласного центру ЕМД та МК висловлює щиру подяку Всеукраїнській раді реанімації за можливість представляти Україну у сфері екстреної медицини на світовій арені. 

«Вдячні за фінансову підтримку та високий рівень організації. Завдяки вам наша команда мала все необхідне для участі, а під час змагань почували себе комфортно та легко. Окрема подяка лікарю медицини невідкладних станів, керівниці симуляційного центру Галині Цимбалюк, яка допомагала нашій команді готуватися до змагань», – йдеться у дописі. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024